FAQ til Solospring

Hvad højde springer man fra?
Alle førstegangs-solospring foretages fra 1200 m.

Hvordan bliver skærmen udløst ved første spring?
Ved de første spring, går der en line (en staticline) op til flyveren, der udløser din faldskærm automatisk.

Hvornår efter teoriundervisning kan jeg få springet?
Vi springer som udgangspunkt alle ulige weekender hele året samt evt. torsdag aften i sommerhalvåret. Dog skal vejret selvfølgelig være med os den pågældende springdag, og der skal være instruktørdækning. Tjek vores kalender på hjemmesiden. Vær opmærksom på, at du skal have taget første spring max 2 måneder efter teoriundervisning.
(Der springes ikke samme aften som teori-undervisningen)

Hvordan skal vejret være for at springe faldskærm?
Vi skal have jordsigte fra flyveren, hvorfor himlen helst skal være blå eller næsten skyfri. Det må ikke regne eller sne. Derudover må det max blæse 6 m/s ved jorden ved de første 5 spring. Temperaturen er ikke væsentlig.

Kan man springe året rundt?
Ja. Så længe vejret er med os.

Hvordan bliver vejret den dag, jeg skal springe?
Det er selvfølgelig ikke til at vide, men ca. halvanden time inden stævnet starter, kan du ringe til vores telefonsvarer nr. 30 60 18 55, hvor der ligger en besked om, hvorvidt der er stævne eller ej. Dermed kører du ikke forgæves til klubben de dage, hvor vejret med sikkerhed ikke er med os. Med det danske vejr, er der aldrig garanti for noget, men husk dog, at hvis du ikke dukker op, får du med sikkerhed ikke spring.

Hvem er instruktørerne?
Alle instruktører er uddannet af DFU (Dansk Faldskærms Union), men arbejder i øvrigt -ligesom alle andre i klubben – ganske frivilligt.

Er faldskærmsspring på eget ansvar?
Ja. Faldskærmsklubben DFC gør alt, hvad vi kan og skal for at sikkerheden er i top, men naturligvis er der en risiko forbundet med at springe faldskærm.

Hvad med forsikring?
I forbindelse med teoriundervisningen bliver du indmeldt i DFC og hermed også DFU (Dansk Faldskærms Union). Du har i den forbindelse automatisk en 3. parts forsikring. Du skal dog selv sørge for at have en ulykkesforsikring, der dækker dig, hvis du ønsker det.

Hvor gammel skal man være for at springe et solospring?
Mindst 16 år (med forældre/værges samtykke hvis du er under 18 år).

Skal man springe et tandemspring først?
Nej, det er ikke nødvendigt.

Hvad hvis skærmen ikke åbner, som den skal?
Vi springer altid med både en hovedskærm og en reserveskærm.

Reserveskærmen af pakket af folk, der har en helt særlig uddannelse i forhold til at pakke reserveskærme.  Du får forud for dit første spring en grundig teoretisk og praktisk undervisning i, hvordan du frigør dig fra din hovedskærm og udløser reserveskærmen, hvis der er noget galt med hovedskærmen.

Kan springet blive filmet?
Hvis instruktøren i flyveren har kamera på hjelmen, kan springet blive filmet fra flyveren. Der er dog ikke nogen garanti for dette. Derudover har instruktøren altid sit primære fokus på dig og din sikkerhed og ikke på at filme. Du er dog selvfølgelig meget velkommen til at tage billeder både før og efter springet på jorden.

Må jeg selv filme mit spring, hvis jeg spænder et lille kamera fast?
Nej. Ifølge Faldskærmsbestemmelserne skal man af sikkerhedsmæssige årsager have minimum 150 spring for at springe med video.

Skal jeg have noget særligt tøj/særlige sko på?
Tag praktisk tøj på, som du kan bevæge dig i og er varmt nok. Dragt og evt. handsker låner du af klubben. Skoene skal være lukkede og må gerne gå op og støtte anklerne. Dog skal evt. åbne hægter dækkes med gaffatape inden springet.

Er der fysiske krav til at springe et solospring?
Som udgangspunkt skal du være sund og rask, men kontakt klubben for at høre nærmere, hvis der er særlige forhold.

Kan jeg springe faldskærm, når jeg er syg eller har tømmermænd?
Naturligvis ikke. Du skal være fysisk og mentalt frisk.

Er der vægtgrænser for solospring?
Ja. Du må max veje 110 kg.

Hvordan tilmelder jeg mig teoriundervisning?
Gå ind under Solokursus og se hvilke dato(er) der er kursus og tilmeld dig der.

Hvad bliver jeg undervist i på et teorikursus?
Du bliver undervist i alt, hvad der vedrører et solo staticlinespring. Herunder grej, udkravl fra flyver, styring af faldskærmen, landing, nødprocedure mv. Undervisningen er både teoretisk og praktisk og afsluttes med en skriftlig prøve. (Hvis du er ordblind, laver vi en mundtlig prøve.)

Hvornår kan jeg tilmelde mig?
Du finder datoer og klokkeslæt på vores hjemmeside under ”Solospring”.

Hvordan kommer jeg videre efter første spring?
Du forbliver medlem af klubben og dukker op til flest mulige springdage. Ved traditionel staticlineuddannelse bliver din skærm i dine første spring automatisk udløst af staticlinen. Men ret hurtigt lærer du at udløse din skærm selv, og når du i praksis har vist, at du er i stand til dette, vil du efterhånden springe fra mere og mere højde. Du lærer også at flyve faldskærmen selv samt at pakke din hovedskærm. Dette vil du høre mere om til teoriundervisningen. Al teoriundervisning er i øvrigt gratis efter første spring og bliver taget løbende ud fra dine behov.

Hvad er AFF? Kan jeg gøre det i DFC?
AFF står for ”Accelereret Frit Fald” og er en anden måde end staticline-uddannelsen, at få faldskærmscertifikat på. Hvad end du vælger at tage staticline-uddannelsen eller AFF-uddannelsen, starter du med et staticline-spring fra 1000 m. Når du har gennemført første spring, kan DFC sagtens sætte dig i kontakt med AFF-instruktørerne på Sjælland for videre AFF-uddannelse. Vær opmærksom på at man altid skal være medlem af en faldskærmsklub under DFU (Dansk Faldskærms Union) for at springe faldskærm i Danmark.

Er det afhængighedsskabende at springe faldskærm?
Ja!

Hvorfor synger fuglene?
Det ved du, når du har taget første spring 😉